Der findes flere sportsgrene for handicappede i verden

Der er flere sportsgrene, handicappede kan deltage i. Sport som kørestolsbasketball, banecykling og kørestolsindhegning er blot for at nævne nogle få.

Selvom disse sportsgrene kan virke meget forskellige fra hinanden, har de en ting til fælles – de handicappede har mulighed for at dyrke sport på et niveau, der er bekvemt for dem. Der er også tilgængelighedskrav for at sikre, at disse sportsgrene er tilgængelige for alle.

Der er mange former for sportsgrene for handicappede at vælge imellem. Uanset om det er kørestolsvæddeløb, siddende volleyball eller se-eye dog racing, er mulighederne ubegrænsede.

Atletikmøderne i London har vokset i popularitet på grund af deres tilgængelighed for handicappede atleter. Sporten blev først introduceret ved Paralympics i 1990 og er blevet en af de mest populære begivenheder, der blev afholdt ved disse begivenheder.

Selvom handicappede muligvis ikke er i stand til at konkurrere med deres modige modparter, kan de stadig nyde sporten som en øvelse eller bare for at være aktiv.

Der er et stort antal sportsgrene for handicappede. De fleste af de udviklede lande har udviklet en slags sportsinstitutioner til dem, som tilbyder muligheder for at bruge deres evner på en organiseret måde.

Der findes mange oplysninger på internettet om de forskellige sportsgrene, der tilbydes handicappede. Der er dog ikke så mange oplysninger om de forhindringer, der følger med at spille disse sportsgrene – hvilke ændringer skal der foretages for at gøre kørestolsbasket basketball tilgængeligt?

Sport, uanset om de involverer fysisk anstrengelse eller rene færdighedsbaserede konkurrencer, giver både fysiske og mentale fordele. De kan hjælpe med at styrke koordinationen og forbedre fokus samt øge selvværd og selvtillid.

Deltag i vores klub for handicappede atleter

Klubben er blevet oprettet for at gøre det muligt for handicappede at deltage i sport og andre aktiviteter på samme niveau som arbejdsdygtige. Det er en klub, der gør handicappede atleter i stand til at konkurrere med deres jævnaldrende.

Vi har en lang vej foran os, men vi er overbeviste om, at dette vil være et virkelig vigtigt skridt i den rigtige retning.

I en verden, hvor handicap betragtes som en negativ ting, er mennesker med handicap ofte ude af stand til at opleve, hvad de fleste andre gør – at gå ud og dyrke sport.

Sportsklubber for handicappede atleter håber at bryde det stigma, der er knyttet til handicap, for at hjælpe med at forbedre disse individers liv og skabe muligheder for dem.

Sportsklubber for handicappede atleter hjælper på en række måder. De giver mennesker fra alle forskellige niveauer af evner mulighed for at spille i deres eget tempo og udvikle færdigheder i et miljø, hvor de føler sig godt tilpas. De giver mennesker mulighed for at blande sig med andre, der måske ikke deler nogen fælles interesser eller værdier, men det giver dem også mulighed for at flygte fra det pres, som samfundet lægger på dem.

Med introduktionen af tilgængelige sportsklubber og sportsfaciliteter har handicappede flere muligheder for at dyrke sport.

En sådan klub er Parramatta Eagles Sports Club i Sydney, Australien. Klubben er en non-profit organisation, der blev stiftet i 2012 med en mission om at tilbyde muligheder for mennesker med handicap til at dyrke sport og deltage fuldt ud i samfundet. Det tilbyder programmer for både børn og voksne, fra fritidsaktiviteter til konkurrencedygtige sportsligaer, herunder handicapspecifikke konkurrencer.

Parramatta Eagles Sports Club tilbyder betydelige fordele for medlemmer, der muligvis ikke på anden måde har adgang til alternative former for motion eller sportsmuligheder. De giver et sikkert og indbydende miljø, hvor medlemmer kan nyde deres yndlingssport sammen med andre handicappede, mens de kan arbejde hen imod deres personlige mål.